Om Forelsket i København

Barcelona er fyldt med smalle gyder og middelalderstemninger, New York er proppet med skyskrabere og brownstones, Berlin er fyldt med ar og historier fra fortiden. Det er nogle af vores yndlingsbyer, steder vi rejser hen for at få oplevelser, for at se nyt.

København er lille, provinsiel og velkendt. Det føles ikke altid som om, det er her vi kan tanke op på oplevelseskontoen. Men København er vidunderlig, København er fyldt med oplevelser, med stemninger, med byhuse og historier fra fortiden. Vi glemmer bare alt for tit at kigge efter dem, at opleve dem, at opleve vores by.

Da vi for snart syv år siden for første gang sad i Barcelona og nød et koldt glas cava, mens vi kiggede på byen og livet og var overvældede over dens charme, begyndte vi at spekulere over, hvorfor København tilsyneladende aldrig tog sig lige så fin og charmerende ud for os. Hvordan vi altid overså de fine sider af vores egen by. For det var jo ikke fordi, vi ikke elskede vores København – det var fordi, vi aldrig kiggede op. Altid var på vej et sted hen. Aldrig virkelig SÅ byen.

Og hvordan kan man egentlig bo i så skøn og herlig en by uden VIRKELIG at værdsætte den? Hvorfor tager man til Berlin og synes, at det er fedt, fordi det ligesom er en STOR København? Hvorfor er København netop ikke fantastisk, FORDI den ikke er større? For København har alt det, som alverdens metropoler og hovedstæder har – men så har København bare en ting mere: nemlig den helt rette størrelse!

Vi vil hylde vores by, vores København. Denne by, der er så fin og lille, smuk og gammel, frisk og smart, provinsiel og stille, grøn og festlig, larmende, pulserende og vild, øde og kedelig. Fyldt med historie og historier. Fyldt med skæbne og skæbner.

Vi vil skrive om VORES København. Den by, VI oplever, når vi stævner ud på eventyr på vores cykler. Den by, hvor vi lever og arbejder, danser og fester, smiler og græder, glædes og overraskes – hver dag!

Hvor vi slapper af. Hvor vi hører musik. Hvor vi nyder solen. Hvor vi nyder regnen. Hvor vi drikker kaffe. Hvor vi kysser, shopper og forundres. Simpelthen, hvor vi LEVER i vores København.

Og I er velkomne til at komme med input, ideer, ris og ros eller bare fortælle os, lidt om JERES København.

2 responses to “Om Forelsket i København

  1. Københavns Cykelmarked

    Hej
    Vi er forelsket i Københavns cykelkultur og derfor har vi tænkt os at fejre den på Københavnernes Cykelmarked d. 23. og 24. september på Halmtorvet. Vi håber at I og jeres læsere vil være med.
    http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=150767765005699

  2. Pingback: Blog crushes | Our Aarhus

Hvad synes du? Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s