Mount København

Sidste år læste jeg en virkelig god bog, ‘Mount København’ af Kaspar Colling Nielsen. Bogens udgangspunkt er et 3,5 km. højt bjerg, der er blevet bygget på Avedøre Holme. Bogen rummer så en række fabelagtige fortællinger om mennesker og deres liv på bjerget og i et København, der ikke helt ligner det, vi færdes i, samt en række fantastiske og fantasifulde naturskildringer af bjergets (og byens) omgivelser, der naturligvis er helt anderledes end virkeligheden.

Mount København af Kaspar Colling Nielsen, udgivet af Gyldendal. Kaspar Colling Nielsen modtog desuden Danske Banks Debutantpris 2010 for Mount København

I disse dage og uger er Politikens Ibyen-redaktion i fuld gang med at runde årets afstemninger af
(har I mon husket at stemme? Jeg har stemt i alle kategorier og på alle mine personlige favoritter 🙂 Skulderklap til mig).
En af priserne som uddeles, er Årets Idé. Og i år gik den til netop Kaspar Colling Nielsen og hans ven Mik Thobo-Carlsen for – tadaa – et bjerg i København. Jeg blev glad, da det gik op for mig at fiktionen levede videre i virkeligheden – og stolt over alle os københavnere, der faktisk godt kan leve os ind i tanken om et højt bjerg på Avedøre Holme.

Det gør mig glad at bo i en by sammen med en masse mennesker, der kan leve sig ind i og belønne en alternativ og anderledes idé om vores by og vores hverdag. I samme ånd som Louises indlæg om parker på tagene. Og helt ærligt – hvor fedt ville det ikke også være med et bjerg, der rejste sig i horisonten – lige dér omme bag Rådhustårnet.

Så kære københavnere – jeg synes, I er cool!

/ Anne

Reklamer

One response to “Mount København

  1. Pingback: Diamonds are a girl’s best friend | Forelsket i København

Hvad synes du? Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s