Påvirker de sociale medier vores måde at huske på?

 

Hvad ville du ønske, du havde taget et billede af?
Spejle sat op, så det ligner, man forfølger sig selv i en uendelig korridor
Skynd dig! Udstilling slutter d. 30. januar
Kunsthallen Nikolaj nostalgi
I torsdags tog jeg ind i Kunsthallen Nikolaj for at høre et foredrag om sociale mediers påvirkning af vores måde at huske begivenheder på. Efter foredraget kunne man se deres udstilling Efterbilleder (Persistence of Vision). Og jeg blev slået omkuld af interessante og spændende vinkler fra de forskellige kunstnere, der udstillede.
For eksempel var jeg helt vild med den tyske kunstner Sascha Pohflepp og hendes Buttons iPhone app og hjemmeside Fixr.org. Sascha sætter fokus på vores enorme udveksling af billeder og videoer på nettet – Facebook, Myspace, Flickr. Derfor har hun oprettet siden Fixr.org, hvor man i stedet for at uploade sine fotos, beskriver et billede man ville ønske, man havde taget. Det kommer der altså ret mange søde, rørende og interessante historier ud af. Hendes iPhone app går ud på, at man tager et billede, men får en anden persons billede – taget i samme sekund – ind på telefonen – i stedet for sit eget. Så kan man tænke lidt over, hvad hensigten med det billede er – hvad vil den anden person et andet sted i verden sige med dette billede? Sjovt.

Udstillingen rummer mange flere dygtige kunstnere, og det er helt sikkert et besøg værd. Men skynd dig, for udstillingen slutter d. 30. januar. Og udover at udstillingen er interessant, så er Nikolajkirken i sig selv interessant og meget smuk.
/Louise
Reklamer

Hvad synes du? Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s