Sankt Petri Kirken

For nogle år siden boede jeg lige om hjørnet til den tyske Sankt Petri kirke. Hver dag cyklede jeg forbi den og spekulerede over, hvordan den mon så ud indeni. Kirker er noget, jeg i stor stil besøger i udlandet, men da jeg ikke er troende, så har jeg underligt nok ofte følt det som om, jeg bevæger mig ind på lukket område, når jeg besøger en dansk kirke.
Men jeg er langsomt kommet i gang med at kigge nærmere på danske kirker. For fem år siden gik jeg for første gang ind i Sankt Petri Kirken, og den er virkelig smuk.
Jeg elsker stilheden og respekten omkring kirken. Selvom jeg ikke er troende, så føler jeg mig religiøs, når jeg træder ind i Sankt Petri kirken. Bare ikke i den traditionelle forstand, men på min egen måde. Kirken er mit helle.
Jeg endte med at besøge Sankt Petri kirken en del gange, da jeg boede i nærheden, men har desværre ikke været der, siden jeg flyttede fra Indre By for over 5 år siden.  Jeg har store planer om at besøge kirken igen denne jul og så iøvrigt se, om jeg kan finde mig endnu en yndlingskirke i København.
/Louise

 

Reklamer

One response to “Sankt Petri Kirken

  1. Pingback: Et øjebliks stilhed | Forelsket i København

Hvad synes du? Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s