Gennem København på cykel

 


Noget af det, jeg elsker mest ved København er, at der så mange cykelstier, og jeg var da også én af dem, der klappede begejstret i hænderne, da vi fik lov at cykle på begge sider af Søerne.

For nylig opdagede jeg en for mig helt ukendt del af København – Den Grønne Cykelrute. Jeg startede cyklen ved Frederiksbergcentret på Falkoner Allé, fortsatte henover Thorvaldsensvej, langs LIFE (som udefra minder utrolig meget om forbræningen i Hørsholm, hvor jeg havde mit første rigtige øvelokale som 15-årig), over Rolighedvej og videre til Åboulevarden, hvor jeg cyklede over den ‘nye’ cykelbro, som gør det så nemt at være cyklist, der skal tværs gennem byen. Jeg cyklede videre gennem Nørrebroparken og endte ved Nørrebrohallen. Det sidste stykke har jeg ikke besøgt i mange år, og hold da op, hvor har det sted forandret sig. Det er ærgeligt, at der er så meget negativ presse om det her område, for der er virkelig skønt, og det er helt bestemt en cykeltur værd. Stop evt. ved Jægersborggade og få en kop kaffe på Café Lyst – en af de nyere og ganske hyggelige caféer på Ydre Nørrebro.

/Louise

PS. På det første billede ser det lidt ud som om, jeg balancerer på selve gelænderet til cykelbroen. Det gør jeg ikke. Hold dig på stien, det er langt nemmere. Den grønne cykelrute er iøvrigt længere, end hvad jeg har beskrevet her. Tjek iByens lidt længere cykeltur – fra Emdrup til Valby. Go tur!

Reklamer

One response to “Gennem København på cykel

  1. >En anden dejlig cykeltur igennem København er Pile Alle – Falkonér Alle – Jagtvejen – Strandboulevarden. For her kommer man igennem de enkelte brokvareterer (undtaget Amager selvfølgelig), og der er tydelig forskel. Fra det pæne Frederiksberg ved Frederiksberg Have til atbejderlejlighederne på Nørrebro. En rigtig fin tur! Og nu vil jeg så glæde mig til også at prøve at cykle på den grønne sti. Hurra for alt det nye København kan byde på!!!

Hvad synes du? Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s