Et lille stykke New Yorker-stemning midt på Nørrebro

>

Jeg boede i en årrække på Nørrebro, nærmere bestemt på Sankt Hans Gade med Sankt Hans Torv, Sankt Johannes kirke og Café Funke som daglig lydkulisse. Det var det første sted, jeg boede i København, og jeg havde det som om, jeg var landet lige midt i storbyen. Og det var jeg jo også. Ét af de steder i kvarteret, som jeg meget hurtigt kom til at holde meget af, er den lille plads på hjørnet af Sankt Hans Gade og Ravnsborggade. Den er blevet renoveret siden, jeg boede der, men også dengang stod træet der, og også dengang var der boldspil. Hver gang jeg cyklede forbi, fik jeg en helt igennem urban, New Yorker-stemning i kroppen. Og jeg frydede mig og følte mig meget heldig ved at bo lige netop dér.
Forleden var jeg på Café Gavlen for at spise brunch, og mens jeg sad dér, lige midt i mit gamle kvarter, kom jeg til at kigge over på pladsen: træet var der, der blev spillet bold og slappet af. Pladsen stod stadig som den lille oase midt i storbyen – og med ét vendte min gamle New Yorker-fornemmelse tilbage, og igen følte jeg mig meget heldig! Heldig over, at der findes disse små storby-oaser overalt i vores dejlige by! // Anne
Reklamer

3 responses to “Et lille stykke New Yorker-stemning midt på Nørrebro

 1. Hvor er det dejligt at læse… Faldt lige over dit gamle indlæg – jeg bor nemlig selv på Sankt Hans Gade, og jeg har helt samme følelse som dig. Tanken om at flytte væk herfra er dog forfærdelig, og selv om min lejlighed er meget lille og uden bad, så har jeg lyst til at blive boende her i meget, meget lang tid endnu. Jeg er simpelthen så forelsket i Nørrebro, og jeg fryder mig og føler mig heldig – ligesom du skriver – ved at bo lige præcis her.
  Hvordan var det at flytte herfra? Er det til at holde ud?

 2. Hej Nørrebro,
  Jeg var overhovedet ikke glad for at flytte fra Sankt Hans Gade i sin tid, altså overhovedet ikke. Men man klarer sig 🙂 Købehavn er fyldt med fantastiske oaser og steder. Men – ens første københavnerkvarter vil altid ha en ganske særlig plads i hjertet! Som Sankt Hans Gade har hos mig.
  KH Anne

  • Ja… det er det, jeg tænker 🙂 Har virkelig svært ved at forestille mig mig bo et andet sted… Det er sådan en åben, lille gade med lys og luft, kreativitet og leg, hygge og liv…
   Et godt alternativ ville måske være Vesterbro, men ellers Birkegade eller en lejlighed ud mod søerne 🙂

Hvad synes du? Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s